Investeer eerst in het verhogen van de conversie in je webwinkel en dan pas in het trekken van meer bezoekers

 

Het lijkt zo logisch … zorg voor meer bezoekers en de verkopen in je webwinkel gaan omhoog. Toch is dat niet (helemaal) waar. Als je van 100 bezoekers per maand naar 1000 bezoekers per maand gaat, moeten die bezoekers wél allemaal ook iets kopen. Anders heb je wel goede bezoekersstatistieken, maar nog steeds geen hogere omzet.

Als iemand daadwerkelijk iets koopt in je webwinkel, noem je dat conversie. Dus als er van de 100 bezoekers 2 personen een aankoop doen, heb je een conversiepercentage van 2%.
En dat is ook het landelijk gemiddelde; zo rond de 2% – 5%.
Met dit artikel help ik je om je conversie te verhogen. Dus dat je met hetzelfde aantal bezoekers een hogere omzet kunt bereiken.

7 tips om de conversie van je webwinkel te verhogen

1. Gebruik goede en scherpe afbeeldingen

Denk niet dat de klant het artikel wel kent. Men wil het product goed kunnen bekijken, ook van dichtbij en van verschillende kanten. Dus zorg altijd voor meerdere scherpe productafbeeldingen

2. Gebruik video’s

In aansluiting op punt 1 … de allerbeste manier om een product van alle kanten te laten zien, is met een video. Eventueel kun je ook het gebruik van het product tonen in de video.
Maak tevens een eigen Youtube-kanaal aan voor je winkel en upload ook hier alle productvideo’s + een link naar het product.

3. Chat met je klanten

Zorg dat je makkelijk bereikbaar bent. Overweeg een chatmogelijkheid op je site. Als een klant een korte vraag heeft, kun je die meteen beantwoorden en daarmee de klant over de streep trekken. Een bijkomend voordeel is dat je contact hebt met de klant en dus je eigen sympathieke jij kunt uitstralen. De gun-factor moet je namelijk nooit onderschatten!

4. Zij kochten ook

Klanten zijn dol op de mening van anderen. Vraag je klanten (via Facebook of in de bevestigingsmail van de bestelling) om een review van het product. Een goede review kan een klant nét over de streep trekken!

5. Veiligheid en betrouwbaarheid

Klanten kopen graag bij shops die te vertrouwen zijn.

  • Laat bijvoorbeeld d.m.v. logo’s in de sidebar zien dat je gebruik maak van betrouwbare betaalpartners (iDeal, Paypal enz)
  • Schrijf een pagina ‘over mij’. Hierin laat je zien wie je bent. Geen vaag bedrijf met alleen een e-mailadres, maar echt een mens van vlees en bloed
  • Plaats contactgegevens in de footer van de site. Laat de klant niet zoeken in de Algemene Voorwaarden naar contactgegevens

6. Overtuig!

Schrijf overtuigende webteksten
Nog te vaak zie ik enkel de tekst die de fabrikant heeft geleverd bij een product staan. Ik geef toe dat et veel werk is, maar het is echt de moeite waard om te investeren in goede overtuigende productteksten.

  • Geef bijvoorbeeld aan wat de pluspunten zijn van een product, maar ook wat de minpunten zijn! Daarmee straal je eerlijkheid uit én help je de klant om een goede overweging te maken. Wat een minpunt is voor de ene klant hoeft dat voor een andere helemaal niet te zijn. Een voorbeeld van een minpunt bij een schoenenwinkel: ‘ze vallen smal’. Voor iemand met smalle voeten is dat juist geweldig om te lezen.
  • Klanten lopen niet graag een goede deal mis, dus benadruk wat de klant mist als hij dit product niet koopt; ‘Met deze snelkookpan ben ik dagelijks een kwartier eerder klaar met koken en hou ik tijd over om met mijn kinderen te spelen.’
  • Benadruk dat het bijna op is. Hierdoor neigen klanten om meteen te kopen omdat het straks misschien al op kan zijn. Ook teksten zoals ‘op=op’ hebben het zelfde effect.

7. Zo kort mogelijke levertijd

Als je iets koopt, wil je het het liefst NU in huis hebben. Wees daarom duidelijk en eerlijk in je levertijden. Ben je snel? Benadruk dit dan extra. Het kan nét dat duwtje in de rug zijn om het product te kopen.

Pas als je een hogere conversieratio voor elkaar hebt, raad ik je aan om aan je bezoekersaantallen te gaan werken.

 

Wil jij ook meer verkopen met je webwinkel?
Neem dan vandaag nog contact met zie morgen je omzet omhoog gaan