Afbeeldingen maken je site, berichten en pagina’s leuker om naar te kijken en voegen ook wat toe aan de hele beleven is van je site.
Soms kan een foto al meer zeggen dat een hele lap tekst vandaar dat je ook regelmatig afbeeldingen en andere media aan je berichten zult toevoegen.

In het menu zie je de optie “Media” staan en dat is een goede optie om te zien wat je tot nu toe al geuploaded hebt.
Het echte uploaden kun je daar doen, maar ook als je een bericht of pagina aan het schrijven bent. Boven je tekst vak in de opmaak balk zitten ook een mogelijkheid om media toe te voegen:

media-uploaden

Klik nu met je muis op het icoon Media toevoegen.
Er opent zich nu een extra scherm:

media-uploaden-4

Door op ‘Bestanden uploaden’ te klikken krijg je de windows verkenner te zien waar mee je naar de juiste afbeelding op je eigen pc kunt gaan.
Blader tot je de juiste map hebt en kies de afbeeld ing die je wilt uploaden.

Na het uploaden komt een nieuw scherm:

media-uploaden-3

Hier moet je een aantal dingen invullen:

Titel: hier vul je de titel van de afbeelding in. Omschrijf in 3-5 woorden wat met ziet op de afbeelding. En gebruik het liefst woorden die ook in de tekst op de pagina voorkomen.

Onderschrift: Als je wilt dat er op de site iets onder de foto komt te staan, vul je dat hier in

alt-tekst: dit is de tekst die zoekmachines en blinden / slechtzienden kunnen lezen. Zelf zet ik hier meestal hetzelfde als bij de titel

Beschrijving: Ook hier kopieer je het beste de titel

Uitlijning: Waar wil je dat de afbeelding op de iste komt te staan (link, rechts, midden)

Link naar: Als je op de afbeelding klikt, kun je ook een link aangeven. In de praktijk gebruik je dit niet zo veel

Afmeting: Je kunt kiezen of je de afbeelding op volledige grootte wilt laten zien of bijvoorbeeld alleen een thumbnail. Als je bij voorbaat al weet dat je de foto kleiner gaat weergeven, kun je de foto beter al kleiner uploaden. Dat neemt minder ruimte op de server in beslag en is handiger voor de zoekmachines.

 Invoegen vanuit de media bibliotheek

Als je de afbeeldingen al geuploaded hebt, of je wilt een afbeelding gebruiken die je als eens eerder geplaatst hebt, dan kun je die afbeelding ophalen via de media bibliotheek optie.

media-uploaden-2