Berichten

Berichten zijn de basis voor een wordpress website, zie het als nieuws berichten voor een krant of colums voor een tijdschrijft.
Steeds nieuwe korte of langere artikelen die je site levend houden.
Pagina’s zijn bedoeld voor informatie die niet snel veranderd zoals een Contact pagina of een routebeschrijving.

Bericht Categorieën

Berichten worden toegekend aan “Categorieën”. Paladijn heeft je site voor de eerste keer al gevuld met de juiste categorieën, maar mocht je er iets aan toe willen voegen dan kan dat hier.

Nieuw bericht schrijven

Klik op de menu keuze “Nieuw bericht” en je krijgt het volgende invulscherm:

nieuw-bericht
Je begint altijd met het schrijven van de titel van je bericht, die titel komt bovenaan je web pagina te staan.
Daarna kun je in het grote invul veld de tekst van je bericht gaan schrijven, je ziet boven dat veld ook een aantal opties zoals je die kent van bijvoorbeeld Microsoft Word.
Voor de opmaak van je tekst heb je aan die standaard opties meestal voldoende, de opmaak van de tekst zoals lettertype en kleur worden bepaald door de “Theme” (template) van je site dus daarover hoef je je verder niet druk te maken.

In het rechter zij menu zie je nog een aantal opties, om te beginnen is de knop “Publiceren” belangrijk als je klaar bent met schrijven. Dan pas wordt je bericht zichtbaar voor iedereen op
het internet.
Daarnaast natuurlijk de lijst met categorieën die je aangemaakt hebt, koppel je bericht aan zo’n categorie die het best bij het onderwerp van je bericht past.
Bericht tags gebruik je om woorden aan je bericht te koppelen. Voor die woorden kies je de belangrijkste steekwoorden die je in je bericht gebruikt hebt. Dit zorgt ervoor o.a. voor dat je beter gevonden gaat worden in de zoekmachines. Voeg nooit meer dan 3-5 tags toe en voeg alleen woorden toe die ook op de pagina voor komen.
Vergeet niet om na iedere wijziging die je maakt na publicatie van het bericht de knop publiceren nog eens aan te klikken zodat die wijzigingen ook bewaard blijven.

 

Nieuwe Pagina

Pagina’s zijn anders dan berichten en dat zie je ook als je een nieuwe pagina gaat maken.
Berichten staan altijd in volgorde van publicatie datum en pagina’s kun je in een bepaalde volgorde zetten.
Natuurlijk beginnen we weer met de titel en daaronder het tekst veld waar je de inhoud van je pagina in kunt gaan vullen.
In het rechter menu zie je nu echter geen categorie ën waar je een pagina aan kunt koppelen.
Natuurlijk hebben we wel weer de optie “Publiceren” , maar daaronder hebben we een nieuw menu item “Attributen”. Hier kun je instellen of de pagina straks direct in je menu komt of dat deze pagina een sub-pagina is bij een hoofd onderwerp:

pagina-attributen

Uit de dropdown keuze kun je dan kiezen bij welke “moeder” pagina dit “kind” gaat horen.
Tip: houd het simpel voor jezelf en je bezoeker en zorg voor niet te veel subpagina’s van subpagina’s van subpagina’s

Ook als je pagina’s gaat bewerken of na publicatie nog wijzigen aan brengt, niet vergeten om op “Publiceren” te klikken.
Omdat zowel bij berichten als bij pagina’s het gebruik van afbeeldingen, video’s, mp3’s en andere media op dezelfde manier gaat wordt dit apart opgenomen in deze handleiding.