Inbraken zijn helaas al zo oud als de weg naar Rome, ook in internetland.
Voor het inloggen in WordPress (of Joomla of wat je ook gebruikt) heb je hoogst waarschijnlijk de naam ‘admin’ gebruikt. Dat kun je maar beter snel veranderen.
Bij een z.g. Brute force attack zijn er robots (scripts) die losgelaten worden op je site. Ze proberen binnen te komen en waar ze mee beginnen, zijn de voor de hand liggende dingen zoals de gebruikersnaam ‘admin’ of de naam van de site. Daarna proberen ze logische wachtwoorden zoals ‘geheim’, ‘123456’, of ‘wachtwoord’.

Ik raad je aan om een andere gebruikersnaam aan te maken dan ‘admin’.
Dit doe je door een nieuwe gebruiker aan te maken en deze beheerder te maken. Kies bijvoorbeeld als login naam: Fietsenmaker (tenzij je echt fietsenmaker bent, dan moet je het juist weer NIET doen natuurlijk)
Let ook even op het wachtwoord dat je gebruikt.
Heb je deze nieuwe beheerder aangemaakt? Log dan uit met je oude beheerder en log weer in als de nieuwe beheerder.
Je kunt nu de oude beheerder verwijderen. Zodra je die actie in zet, zal het systeem je vragen wat je wilt doen met de artikelen die door de ‘admin’ zijn geschreven. Je kunt er voor kiezen om die op naam te zetten van de nieuwe beheerder.
Et voila!

Mocht je het te moeilijk vinden, of je hebt er gewoon zelf geen zin in, dan mag je het ook aan mij vragen.
Klanten die een onderhoudscontract hebben, hoeven zich geen zorgen te maken, ik de dit de komende weken automatisch voor je bij de eerstvolgende onderhoudswerkzaamheden.